Els inicis d’aquest esport no estan del tot clars. El primer registre es troba en un quadre de Pieter Bruegel de l’any 1560, on es representa una escena hivernal de curling a Holanda, tot i que normalment s’atorga a Escòcia el crèdit d’haver estat el lloc on es va desenvolupar realment en primer lloc el curling. L’any 1818 es fundà a Escòcia el primer club.
L’any 1838, a Edimburg, es crea el Reial Club Caledonià de Curling, actualment reconegut com a club mare de tots els clubs de curling arreu del món.

En els darrers anys el curling ha experimentat un creixement molt positiu fins a convertir-se, des de 1992, en una disciplina olímpica oficial, havent-hi unes 30 associacions nacionals dins la World Curling Federation (WCF). A Espanya la història és més recent. L’any 1999 el curling entra a formar part, com a secció, de la Federació Catalana d’Esports d’Hivern i aquest mateix any ingressa en la World Curling Federation. A finals de l’any 2001 Espanya entra a formar part de la European Curling Federation (ECF) per poder disputar els campionats d’Europa.